neděle 10. června 2018

Kyjovský škopek, to je košt piva s bohatým programem...


Kyjov - Už druhý ročník Kyjovského škopku uspořádalo Městské kulturní středisko v Kyjově. Organizátoři předpokládali, že bude přinejmenším stejně vydařený jako ročník premiérový a slibovali si ještě vyšší návštěvnost. A nepřepočítali se...

Loni přišlo na tento „Festival poctivého piva, dobrého jídla, skvělého programu i nevšední zábavy“, jak zní oficiální slogan této akce, asi 1400 lidí. „Letos jsme se posunuli na číslo 1 600,“ informovala Andrea Něničková z programového oddělení městského kulturního střediska. „Vloni si návštěvníci akci moc pochvalovali, takže letos s sebou vzali nejspíše své přátele,“ dodává Něničková.

Pořadatelé lákali na nabídku až třiceti druhů piv, na stánky s nejrůznějšími pochutinami, na zábavné atrakce, netradiční soutěže a zajímavý hudební program. Akce proběhla v sobotu 26. května na prostranství za kulturním domem pod obřím stanem. Na programu byly čtyři soutěže: soutěž v pití piva na čas, pivní štafeta, pojídání knedlíků a lidský stolní fotbal. „O soutěže byl velký zájem jak ze strany soutěžících tak fanoušků, kteří nadšeně povzbuzovali. Panovala výborná nálada,“ pochvaluje si Něničková.
 
Soutěž v pojídání knedlíků se těšila zájmu přítomných.

Návštěvníci si mohli také prohlédnout nebo přímo vyzkoušet vystavené motorky. Děti si užily nafukovací skákací pirátskou loď nebo utvořily týmy a zahrály si lidský stolní fotbal. K pivu se hodí rocková muzika, a tak pořadatelé vybrali kapely v rámci tohoto žánru tak, aby program byl pestrý a každý si přišel na své. Na pódiu se předvedla například kapela Šroti z Dolních Bojanovic, hudební skupina Šufa z Kyjova, Bigbíty Rock z Kostelce nebo Premier ze Zlína.

Stolní lidský fotbal si s chutí zahráli dospělí i děti.

„Chtěli jsme uspořádat pro občany Kyjova i okolí košt piva s bohatým kulturním programem,“ shrnuje Zdeněk Kunz z městského kulturního střediska. „Dostalo se k nám mnoho kladných ohlasů, které nás podporují v myšlence zorganizovat příští rok další ročník,“ zakončila s úsměvem programová pracovnice Andrea Něničková.

Hudební vystoupení kapely Šroti z Dolních Bojanovic.

(foto: 3x archiv MKS Kyjov.)

Žádné komentáře:

Okomentovat