čtvrtek 14. června 2018

Většina koupališť v regionu již otevřela

Region – I když je Česko považováno za bazénovou velmoc a mnozí skutečně dávají přednost osvěžení v soukromém bazénu na zahradě, stále je dost těch, kteří se těší, až si ve velkých bazénech veřejného koupaliště pořádně zaplavou a jejich děti si zde užijí vodních atrakcí. Nástup tropických teplot byl letos opravdu nečekaně rychlý a na některých místech regionu na něj pružně zareagovali. 

Letošní sezonu zahájilo 1. června letní koupaliště v Hodoníně. Teplota vody byla už v prvním týdnu po otevření příjemných 25-26 stupňů Celsia a návštěvnost areálu se počítala ve stovkách. „V provozu jsou všechny bazény a atrakce, ceny vstupného se nemění. V měsíci červnu bude ještě v provozu také krytý plavecký bazén,“ dočteme se na webových stránkách hodonínského koupaliště. Od data 1. června odstartovaly provoz také koupaliště ve Strážnici nebo Vracově.

Bazén pro nejmenší v Kyjově.
Koupaliště v Kyjově otevřelo svou bránu návštěvníkům v pátek 8. června. Je to o deset dnů dříve než v minulém roce. Z technických důvodů bylo odloženo zahájení sezony  Přírodního  koupacího  biotopu v Kyjově-Bohuslavicích, otevřelo o týden později. O víkendu 9. června otevřelo koupaliště ve Ždánicích. 

V Dubňanech stanovili termín zahájení koupací sezóny v aquaparku na pátek 15. června. V tento den otevře také koupaliště ve Veselí nad Moravou. Rekonstrukce v areálu koupaliště jsou hotovy, úpravy budou probíhat ještě v jeho okolí, ale provoz koupaliště to nijak nenaruší. V Moravském písku koupaliště otevře v sobotu 23. června a tento datum si určili jako nejzazší termín pro zahájení provozu i v aquaparku v Uhřicích. „Ekonomické náklady na denní provoz jsou značné, takže návštěvnost koupaliště bývá rentabilní skutečně až o prázdninách,“ uvedl na vysvětlenou starosta Uhřic Petr Tihelka. 


Žádné komentáře:

Okomentovat