pátek 18. září 2020

Koronavirus ochromil provoz některých škol

Kyjov – Podle údajů Krajské hygienické stanice v Brně bylo v Kyjově ke dni 9. září aktuálně 63 osob nakažených koronavirem. Toto číslo představuje asi půl procenta z celkového počtu obyvatel Kyjova. Jak uvedl na stránkách oficiálního facebooku města Kyjova mluvčí radnice Filip Zdražil, téměř čtvrtina případů z okresu Hodonín připadá právě na Kyjov. V Hodoníně bylo ke dni 10. září zjištěno 30 nakažených. Onemocnění má většinou lehčí a často i bezpříznakový průběh. Nejčastějšími příznaky jsou horečka a suchý kašel, může se objevit bolest v krku, migrény, bolesti svalů, ztráta čichu, průjem nebo zvracení.

Nemoc ovlivnila i provoz kyjovských škol. Mateřskou školu a základní školu pro sluchově postižené v Boršově hygienici zavřeli, v karanténě jsou i dvě třídy ZŠ J. A. Komenského. Návštěvám se znovu uzavřel domov Horizont i sousední budova Centra služeb pro seniory, kde je evidováno několik pozitivních osob z řad klientů i personálu.

Znovu začal zasedat bezpečnostní štáb města. Od 8. září byla obnovena krizová linka městského úřadu. „Na čísle 518 697 401 jsme po celý den připraveni poskytnout zájemcům informace a seniorům či tělesně postiženým lidem pomoci se zajištěním nákupu či vyzvednutím léků,“ informuje Zdražil. Ve středu 16. září se uskuteční výdej dezinfekce anti-covid pro veřejnost. Ručně šité roušky jsou k dispozici pro zájemce na podatelně v přízemí radnice. Kyjovští dobrovolní hasiči provádí plošnou dezinfekci autobusů městské hromadné dopravy. Město vzhledem k situaci odložilo na neurčito setkání s jubilanty a hovory s občany, které se měly v září uskutečnit v Bohuslavicích a Boršově.




Žádné komentáře:

Okomentovat