pátek 18. září 2020

Alois Vrbovský se stal laureátem Ceny starosty města

Legenda kyjovské atletiky šestaosmdesátiletý Alois Vrbovský obdržel Cenu starosty města Kyjova. Sportovní výchově dětí a mládeže se věnuje již pětapadesát let. „Je to pěkné, že si po těch pár letech, co to dělám, vzpomněli,“ říká s nadsázkou i stopami dojetí v hlase ke svému ocenění Vrbovský. 
 
Cenu přebral z rukou starosty Františka Lukla u příležitosti slavnostního otevření zrekonstruovaného běžeckého oválu na stadionu 30. srpna. Atletická dráha sice už nějakou dobu kyjovským sportovcům slouží, ale kvůli bezpečnostním opatřením v souvislosti s covidovou epidemií byla oficiálně předána až na konci prázdnin. „Já myslím, že to udělali dobře, zbývá ještě opravit vnější okraj dráhy a bude to kompletní,“ hodnotí dílo Alois Vrbovský a už se těší, až začne po vynucené zdravotní přestávce znovu trénovat své svěřence. Nedávno prodělal v kyjovské nemocnici operaci levé kyčle, následovala týdenní rehabilitace a nyní se chystá na pobyt v lázních. Mezi sportovci je oblíbený a ctěný pro svůj lidský a profesionální přístup. Jak Vrbovský prozradil, radost mu v poslední době udělala například dorostenka Zuzka Horňáková, která běžela na Mistrovství České republiky, nebo úspěšný sprinter Vráťa Svoboda. Trenérskou štafetu v rodině přebrala dcera Ivana Řezáčová, která se ve stopách svého otce intenzivně věnuje tréninku mladých atletů v Kyjově.

 Alois Vrbovský se zúčastnil slavnostního ceremoniálu i přes své zdravotní omezení, na stadion ho     přivezla z kyjovské nemocnice sanitka. (Foto: facebook Kyjov)



Žádné komentáře:

Okomentovat