sobota 19. září 2020

Ze starobylé elektrárny bude dům sociálního bydlení

Na Riegrově ulici se rohová budova, ve které sídlila energetická společnost E.ON, přestavuje na dům se sociálními byty. V posledních letech budova sloužila jako sklad materiálu kyjovských Technických služeb. Cihlový objekt postavil v roce 1911 významný kyjovský stavitel Josef Polášek, jednalo se o budovu městské elektrárny. Charakteristický a jedinečný vzhled cihlově červené budovy kvůli nutnosti zateplení a dalším úpravám nebude možné zachovat. To některým obyvatelům Kyjova vadí a poukazují na to, že město se nemůže chlubit mnoha zajímavými a krásnými stavbami.

Na facebooku města Kyjova lidé také vyjádřili obavy, že v této části města s autobusovým nádražím je již tak vysoká koncentrace sociálně problematických jedinců a dům se sociálními byty situaci ještě zhorší. „Sociální bydlení v Riegrově ulici nebude určeno bezdomovcům a dalším sociálně vyloučeným osobám,“ ujistil tiskový mluvčí Městského úřadu Kyjov Filip Zdražil. „Bude pro lidi, kteří se nenadále ocitli v bytové nouzi. Nepůjde o bydlení napořád, ale jen dočasné. Režim bude řízen pracovníky odboru sociálních věcí,“ uklidňuje veřejnost.
 
 Během příštího roku vznikne v prostorách budovy 10 malometrážních bytů. Náklady na přestavbu přesahují 16 milionů korun a ze tří čtvrtin je pokryje dotace z Integrálního regionálního operačního fondu. Byty budou primárně určeny pro místní a následně pro potřebné ze spádových obcí.



Žádné komentáře:

Okomentovat