pátek 30. července 2021

V Kyjově si užili tři dny jazzu

Kyjov – Už dvaadvacátou sezonu se konal v polovině července tradiční Hello Jazz Weekend. Kromě Kyjova se svátek jazzu současně uskutečnil i v Uherském Hradišti a ve Zlíně.

V Kyjově se začalo ve čtvrteční podvečer tradiční hudební improvizací Jam session před čajovnou v kulturním domě a v pátek na ni navázala akce Víno a jazz v areálu Pod kaštany. Nejsilnější návštěvu jazzových fanoušků zaznamenal hlavní koncert v sobotu večer v Hudebním klubu Nětčice. Vystoupili zde F DUR JAZZBAND ze Zlína, kvarteto POINT OF FEW a legendární Peter Lipa, který stál u zrodu festivalu Hello Jazz Weekend. Zpěvák a skladatel je také promotér předního evropského festivalu Bratislavské jazzové dni. Pro Petera psal texty i nedávno zesnulý oblíbený herec Milan Lasica, jejich spolupráce trvala pětatřicet let.

Ve svých 78 letech je jazzman Peter Lipa v plné síle a výborné pěvecké kondici. Má za sebou skvělou kapelu PETER LIPA BAND. „Za dva roky bude našemu festivalu 24 let, Peterovi osmdesát. Bude to nepochybně velká jízda!“ těší se už nyní pořadatelé.

V pátek Pod kaštany zahrálo duo Laďa Třicátý a Milan Hrbáč.




Žádné komentáře:

Okomentovat