neděle 17. května 2020

Kyjovští budou lépe bydlet

Rekonstrukce chodníků na Sídlišti Zahradní.
Kyjov – V jindy poklidné části města na Sídlišti Zahradní a v jeho okolí panuje v současné době čilý stavební ruch. Na tomto nejmenším sídlišti ve městě s pěti bytovými domy probíhá revitalizace. Jejím účelem je obnova povrchů a celková regenerace veřejného prostoru. Rekonstruuje se povrch místní komunikace a chodníků, které se budují ze zámkové dlažby. Ve vnitrobloku Sídliště Zahradní se obnoví příjezdové komunikace a parkovací stání. Dále v řešené lokalitě dojde k rekonstrukci veřejného osvětlení. Prostor bude doplněn lavičkami, stojany pro kola a odpadkovými koši. V rámci úprav a vybudování parkoviště je nutné pokácet několik přerostlých stromů, které budou nahrazeny novou výsadbou. „Začali kolem Velikonoc, práce jdou rychle,“ hodnotí jeden z obyvatelů sídliště. Hotovo by mělo být do konce srpna. Jak informoval tiskový mluvčí města Kyjova Filip Zdražil, náklady se šplhají k 18 milionům Kč. Městu se podařilo na projekt získat dotaci v maximální možné výši 6 milionů korun od Ministerstva pro místní rozvoj. 
Naproti sídliště přes ulici byly dokončeny stavební práce na zateplení a nové fasádě nejvyššího obytného domu v Kyjově, tzv. „dvanáctipatráku“. Pracovalo se zde od loňského léta. Náklady na opravy hradí majitelé bytů v rámci Společenství vlastníků jednotek.
Nový cihlový bytový dům se staví pod Sídlištěm Zahradní u křižovatky s Komenského ulicí. Jak sdělil stavitel a majitel objektu Lukáš Grmolec, vznikne zde 21 bytů různé velikosti, od 1+kk až po 4+kk s výměrou 100 m2. Obyvatelé budou mít v podzemní části k dispozici 13 garáží a 8 parkovacích míst kolem domu. Polovina bytových jednotek má v současné době již své majitele. Ti si mohli vybrat podle svého vkusu například provedení koupelny. Dům bude dokončen do konce letošního roku. „Výstavba pana Grmolce je soukromou aktivitou, kterou však město velmi podporuje, protože bytů je v Kyjově nedostatek,“ uvedl tiskový mluvčí Zdražil.

Žádné komentáře:

Okomentovat