pátek 29. května 2020

Kyjovský stadion má novou tartanovou dráhu

Nový tartanový povrch oválu atletické dráhy si vyzkoušeli první návštěvníci kyjovského stadionu už minulou středu. Ten původní byl po dvaceti letech intenzivního využívání již v havarijním stavu. „Čtyři pět roků přesahoval životnost,“ potvrzuje hlavní trenér Alois Vrbovský, kterého změna těší. Atletickou dráhu využívají členové Atletického klubu Kyjov, kteří trénují třikrát čtyřikrát týdně, ale také školy, mateřské školy i široká veřejnost.
Modernizace se dočkala i další atletická stanoviště. Došlo ke zpevnění plochy pro skok daleký i vysoký, byl vybetonován kruh pro vrh koulí. Následovala instalace nové časomíry. Celkové náklady na realizaci projektu, který připravil Atletický klub Kyjov ve spolupráci s městem Kyjov, dosáhly téměř 12 milionů korun. Ze 70 procent byly kryty dotacemi z prostředků SR.


Stadion v Kyjově se pro rekonstrukci opět otevřel pro sportovce i širokou veřejnost.

„Práce začaly na podzim loňského roku, nejprve se musel odstranit tartan starý a vyfrézovat povrch pod ním, pak položit nový. Teď na jaře jsme čekali na příhodné počasí, aby se mohl udělat nástřik tartanu. Jsme rádi, že je rekonstrukce hotová, a mělo by to být zase dalších dvacet let v pořádku,“ usmívá se spokojeně správce stadionu Roman Klimeš. „Otevřeno je tady od rána od osmi hodin do večera do devíti hodin, takže kdokoli si může přijít novu dráhu vyzkoušet,“ dodává správce s tím, že sportovci jsou již po vynucené pauze natěšeni na pravidelné tréninky a pohyb.


Žádné komentáře:

Okomentovat