sobota 4. prosince 2021

Oblíbenou cyklostezku propojili s Boršovem

Od začátku listopadu slouží nová část stezky pro cyklisty, která propojila místní část Kyjova Boršov s frekventovanou cyklostezkou z Kyjova-Nětčic do Bohuslavic. Úsek s asfaltovým povrchem je dlouhý více než 700 metrů.


Jak informoval mluvčí města Kyjova Filip Zdražil, náklady na vybudování nové cesty činily asi 4 miliony korun. Stavba byla spolufinancována Evropským fondem pro regionální rozvoj ve výši více než 3 miliony korun. Zbývající částku město uhradilo ze svého rozpočtu. 

 Na začátku cyklistické cesty z Boršova je vybudováno dřevěné zastřešené posezení k odpočinku. Nová trasa je využívána k procházkám, kondičnímu běhu a samozřejmě k cyklistice. Rodiče malých dětí získali prostor, na kterém mohou své ratolesti bezpečně učit nejenom jízdě na kole, ale také na odrážedlech, trojkolkách, koloběžkách a podobných „dopravních prostředcích“. Oficiální veřejnou kolaudaci cyklostezky město plánuje na jaro příštího roku. Bude spojena nejen s občerstvením a doprovodným kulturním programem, ale také s dětskými závody.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat