čtvrtek 23. prosince 2021

Za kouskem radosti do Radniční galerie

Kyjov - Optimistický název „Ahoj, všechno bude fajn" pro svou výstavu zvolil malíř David Minařík, jehož díla jsou nyní k vidění v Radniční galerii. A když si najdete chvíli v předvánočním shonu, posadíte se ve výstavním sálu a pobudete s jeho zajímavými abstraktními obrazy, nálada se vám skutečně zlepší.

David Minařík v roce 2014 až 2017 absolvoval Královskou dánskou akademii výtvarných umění. Předtím studoval na Fakultě umění na Ostravské univerzitě, ateliér II (doc. F. Kowolowski). V roce 2011 získal diplom ze studia práv na Masarykově univerzitě v Brně. 

Ve svých dílech výtvarník zkoumá procesuální vznik malby. Snaží se zachytit detaily života, které nám unikají s proudem času a nejsme schopni se k nim vracet. I když absolvoval formální výtvarné vzdělání, považuje za důležité umět se osvobodit od naučeného, které se tréninkem fixuje a automatizuje. David Minařík pochází z Brna, rodina jeho partnerky je doma v Kyjově. V současné době vystavuje i v Kodani a vrací se na Moravu, kde pracuje. Prodejní výstava v Kyjově potrvá do 26. ledna 2022.

Žádné komentáře:

Okomentovat