pátek 6. března 2020

Studentský parlament pozval Miroslava Kalouska

Miroslav Kalousek přijel do Kyjova.
První ze série plánovaných politických debat pořádané studentským parlamentem v Kyjově se uskutečnila ve čtvrtek 27. února v městském kulturním středisku. Pozvání přijal Miroslav Kalousek z Top 09. „Chci mluvit o tom, co lidi zajímá,“ řekl politik. „Chci upozornit na rizika budoucnosti ohledně udržitelnosti penzijního i zdravotního systému, protože to se týká úplně každého bez ohledu na to, jaké má politické preference. Všichni budeme potřebovat dostupnou zdravotní péči a chtít důstojnou penzi. A za současných systémů je to neudržitelné, pokud se neodhodláme k reformám,“ uvedl Kalousek.
Podle Daniela Čmelíka, radního a člena kulturní komise, hlavním záměrem akce je dostat politiku ke studentům, prvovoličům, probudit jejich zájem o politické dění a relevantní informace. Vidět politiky „na živo“ a mít možnost mluvit s nimi tváří v tvář.
Na akci přišli zájemci každého věku. Kalousek odpovídal na jejich dotazy z různých oblastí politického života. Zdůraznil, že největším problémem současné společnosti je „armáda lhostejných“, protože ta bude rozhodovat. Upozornil na ohrožení právního státu, ohrožení demokracie a úpadek svobody slova, které přineslo problematické vlastnictví médií. Vyslovil myšlenku, že každý se může stát „médiem“ pro své okolí, u kterého požívá důvěry, a ovlivnit určitý okruh lidí, a tak snížit koncentraci lhostejných.






Žádné komentáře:

Okomentovat