neděle 22. prosince 2019

Benefiční bazárek lesní školky letos v teple a s punčem

Kyjov – V minulých letech stával benefiční stánek lesní mateřské školky Radovánky v předvánočním období v Kyjově na náměstí. Letos si to zorganizovali trochu jinak.
 

Zuzka Veverková na benefici.
„Zvolili jsme zázemí v teple, ve studiu Quatro u parku,“ informovala Zuzana Veverková, která den před akcí osobně v koruně stromu natrhala jmelí. To návštěvníci dopolední sobotní benefiční akce obdrželi jako dárek. Činnost školky mohli podpořit zakoupením maličkosti. Nabízely se pečené čaje, balíčky sušeného ovoce, vánoční přáníčka, andílci z vlny, hrníčky různých velikostí a a další výrobky od rodičů, dětí a přátel školky. Nescházel ani bazárek dětského oblečení. Ochutnat jste mohli kávu, čaj nebo punč z domácího sirupu, s alkoholem i bez.

Součástí programu byla také procházka s dětmi parkem a povídání o tom, čím krmit zvířata v zimě. „Do krmítka jsme nasypali ptáčkům. Snažíme se děti vést k citlivosti k přírodě. Martinka Stávková, v současné době předsedkyně Českého svazu ochránců přírody v Kyjově, zahrála pak divadýlko o Jabloňové víle, která potkala v přírodě čtyři živly. Bylo to fajn,“ shrnula Zuzana Veverková, která v lesní školce pomáhá. Její čtyřletá dcerka školku navštěvuje. „Lesní školka funguje dva dny v týdnu, děti chodí na výpravy, připravují si jídlo venku na ohni nebo v maringotce, zažívají opravdová dobrodružství. Někteří rodiče teď do lesní školky děti nevodí, ale právě v zimním období je třeba, aby děcka byla venku na čerstvém vzduchu a měla pohyb,“ dodává Veverková. 

Žádné komentáře:

Okomentovat