úterý 2. července 2019

Kyjov má nový lesopark za sedm milionů

Terénní vlny stezky pro tracková kola.
V blízkosti největšího kyjovského sídliště U Vodojemu na více jak třech hektarech plochy vznikla nová zelená zóna k aktivnímu odpočinku. Jak si může návštěvník přečíst na instalovaných informačních tabulích, bylo zde vysázeno téměř 200  stromů a 2 600 keřů, travobylinné porosty zabírají skoro 9 000 m2

 Lesopark se pyšní okruhem pro tracková kola – jednosměrnou stezkou s terénními vlnami a klopenými zatáčkami, trasou pro příznivce jogginku, workoutovým hřištěm a také prvním hřištěm v Kyjově pro discgolf. Při vstupu do areálu stojí zastřešené odpočívadlo, vybavené lavičkami, stojany na kola a také informačními panely, které upozorňují na pravidla užívání zařízení. 


Zastřešené odpočívadlo a stojany na kola.


S úpravou prostoru se začalo loni v září, slavnostní otevření areálu se uskutečnilo 21. května 2019. 

Cena projektu přesáhla sedm milionů korun, z toho více jak polovinu pokryly dotace z ministerstva životního prostředí a evropských zdrojů. Jde o jednu z nejvýznamnějších investic do veřejné zeleně v Kyjově v posledních letech. Údržba lesoparku je v kompetenci technických služeb. Lesopark má sloužit jednak obyvatelům Kyjova, jednak zvýšit přitažlivost města pro turisty.








Žádné komentáře:

Okomentovat