úterý 9. července 2019

V Kyjově uspořádali happening za demokracii

Konec školního roku inspiroval organizátory hudební akce, aby vystavili vysvědčení také předsedovi vlády Andreji Babišovi. Na pódiu na náměstí Hrdinů před gymnáziem se ve čtvrteční podvečer 27. června vystřídalo několik hudebníků a skupin. Vystoupil Pavel Helan, Velká svačina, Empiric Jazz, Helemese, CiMPR a další. Happening moderoval Pavel Růžička, principál Dětského kočovnýho divadýlka z Kyjova, zakladatel Cimbálové muziky Pavla Růžičky a iniciátor akce. 
 
Hudební akci moderoval Pavel Růžička.

„Přijď se pobavit, ale taky vyjádřit svůj názor. Když bude slušný a věcný, dáme ti prostor. Vezmi s sebou mámu, tátu, bráchu, dědu, všechny kdo nechtějí jen sedět na gauči a brblat,“ vybízí leták s hlavičkou Vysvědčení pro Babiše aneb happening za demokracii mezi volbami, který našli v poštovních schránkách řady kyjovských domácností. Lidé se o akci ale dozvěděli hlavně na facebooku. 



„Na happening přišlo asi 300 lidí, včetně dětí, a byla zde výborná atmosféra,“ uvedla jedna z organizátorek události s tím, že cílem akce bylo přitáhnout hudební fanoušky a dát prostor lidem různých názorů. Návštěvníkům se kromě skvělé muziky nabízel Havlův guláš uvařený pod kuchařskou taktovkou kyjovského hudebníka Miloše Černého. Happening si nenechal ujít ani jeho syn Matěj s manželkou Martinou, která je autorkou moderního architektonického projektu náměstí Hrdinů, jenž bylo rekonstruováno v loňském roce. Na závěr se pod vysvědčení pro Andreje Babiše, které bylo odesláno do Strakovy akademie, kde sídlí vláda České republiky, podepsali Kyjovjáci, kterým to „není jedno“.



Foto: Archiv J. a N. Patíkovi






Žádné komentáře:

Okomentovat