pátek 11. června 2021

Ať žije park! Kyjovský park ožil hudbou a zpěvem

Iniciátor projektu Ať žije park! Pavel Růžička. 

Kultura a zábava pro všechny, a hlavně pro rodiny s dětmi, oživení příjemného prostředí revitalizovaného kyjovského parku - to jsou cíle projektu Ať žije park! Jeho iniciátorem je Pavel Růžička, principál Dětského kočovného divadýlka Kyjov, který se spojil se studiem BioKrálovna, jež sídlí v budově u parku, a získal i podporu města. Na okraji parku směrem od náměstí vzniklo nové posezení a město tu zřídilo i malé pódium. V neděli 30. května si pod korunami stromů zahrála cimbálová muzika Kyjovánek a cimbálová muzika Širúch.

„Je to první pokoronavirové setkání s folklorem, v parku je hezky a zázemí BioKrálovny je perfektní, nabízí lahodné drinky. Za mě bezva,“ zhodnotila pro Nové Slovácko Kyjovačka s čerstvě načepovaným půllitrem. „Jako děti jsme si v parku hrávaly, pak přišla doba, kdy se nesmělo na trávník vstupovat, a teď je to všecko úplně jinak, zpívá se tu, hraje, jí…. Může se tancovat, piknikovat, prostě super.“

Kromě čepovaného piva BioKrálovna nabízí různé druhy kávy, domácí limonády, zmrzlinu a řadu dalších pochutin. K dispozici dala své sociální zařízení. Vstupné na akce je dobrovolné. Kromě hudebních „koncertíků“ v parku děti během týdne cvičí jógu nebo mají workschopy - „Šikovné ručičky, bystré makovičky“. „Pohádky v trávě“ si poslechnou holky a kluci o nedělích. Dne 13. června se v parku představí ZUŠ Kyjov a Jakub Doležal Quartet s jazzovým repertoárem. Týden nato, v neděli 30. června vystoupí Dětské kočovné divadýlko, připraveny jsou i soutěže a hry pro děti. Aktuální informace najdou zájemci na facebooku Ať žije park, který sledují téměř tři stovky příznivců. 

První „pokoronavirové“ setkání s folklorem pod korunami stromů.

 




Žádné komentáře:

Okomentovat