sobota 29. května 2021

Sklepy se otevřou na Kyjovsku už posedmé

Kyjov – Již v loňském roce měla akce Otevřené sklepy v Kyjově komornější ráz a historie se letos do jisté míry opakuje. Přesto převládá radost, že se milá společenská událost může díky rozvolněným opatřením v souvislosti s koronavirem uskutečnit. Akci si užívají především hosté ze vzdálenějších destinací, ale i místní, kteří často zvou u této příležitosti své známé ze širokého okolí.

Návštěvníci budou moci ochutnat vína z devětadvaceti vinařství celého Kyjovska, bude možné okoštovat na 400 vzorků. „Abychom vyhověli epidemiologickým opatřením, nově budeme mít druhé centrum pro kulturu a gastronomii na náměstí TGM, kde bude velkokapacitní stan, stánek s občerstvením a vystoupí zde cimbálová muzika, zazpívají mužské sbory. Stejně tak tomu bude také v lokalitě sklepů Pod Šištótem, jako každoročně,“ sdělil Stanislav Martinek, jednatel Cechu kyjovských vinařů, který akci již tradičně koordinuje. „Cílem je větší nabídka služeb všeho druhu a "rozmělnění" návštěvníků po celém Kyjově.“ Mezi oběma lokalitami budou jezdit koňské povozy a převážet účastníky. K dobré náladě zazpívají pěvecké mužské sbory z Kyjova, Nětčic, Sobůlek a Želetic. Na akci nebude chybět ani kyjovský ženský pěvecký sbor Tragačnice, který zde vystupuje pravidelně. Tento svátek dobrého vína se v Kyjově pořádá už sedmým rokem.

Kulturně společenská událost odstartuje v sobotu 12. června ve 13 hodin a protáhne se do 20 hodin. Do 4. června je možné zakoupit vstupenku za 500 korun, později bude cena o stokorunu vyšší. Kromě volné degustace nabízených vín a degustační skleničky poplatek zahrnuje katalog vinařů a vinařství s mapkou a kupony na nákup vína v hodnotě 200 korun. Vstupenky si lze zakoupit v předprodeji přes ticketportal a ticketstream. Pokladna nebude tentokrát v informačním centru, ale v Penzionu Regio na ulici Palackého, naproti fary a muzea. Vstupenky tu budou k dostání hodinu před zahájením akce. 

„Momentálně je povolena návštěvnost pro akce našeho typu do jednoho tisíce lidí. Tolik návštěvníků jsme nikdy neměli, takže nepočítáme s omezením počtu platících. V současné době je prodáno asi sto lístků, což je stejně jako loni. Počítáme, že návštěvnost bude srovnatelná s loňským rokem, kdy přišlo téměř sedm set platících návštěvníků,“ dodává s pozváním na akci organizátor Martinek.





Žádné komentáře:

Okomentovat