sobota 4. dubna 2020

Postní dobu tentokrát věřící prožívají „on-line“

Kyjov – Omezení vyhlášená v souvislosti se šířícím se onemocněním Covid-19 platí i pro život farností, a tak jsou až do odvolání zrušeny všechny mše svaté, křížové cesty a ostatní pobožnosti.

Dodržování karantény mají věřící chápat jako službu lásky vůči bližnímu. Křesťané se mohou pomyslně účastnit mše svaté vysílané na TV Noe nebo radiu Proglas, což se doporučuje zvláště v neděli. Novinkou je možnost sledovat živě na farním kanále YoyTube v neděli v 9 hodin mši svatou přímo z kyjovského kostela Nanebevzetí Panny Marie. Kněží slaví za těchto okolností mše svaté bez účasti lidu. Toto vysílání už zprostředkovalo několik dalších bohoslužeb i ve všední dny. Filmové záznamy zůstávají na webových stránkách kyjovské farnosti a shlédlo je více než 500 lidí.

Pro věřící stále vycházejí každý týden informativní Farní listy, které jsou dostupné na webových stránkách farnosti, v papírové podobě pak ve vestibulu kostela nebo na faře. 
Duchovní autority připomínají věřícím, aby se vrátili k domácí četbě Písma a ke společným modlitbám v rodinách. Každý večer ve 20 hodin se mohou spojit i s papežem Františkem modlitbou růžence, která má být nesena úmyslem na zastavení pandemie koronaviru a za ochranu rodin. 

Žádné komentáře:

Okomentovat