pátek 1. listopadu 2019

Na výzvu papeže Františka se běželo v Kyjově

Organizátorka akce Helena Pauerová u nástěnky Adopce na dálku.
 Kyjov – Papež František vyhlásil na podporu všech potřebných Mimořádný misijní měsíc říjen. Katolická farnost v Kyjově zareagovala uspořádáním akce Rozhýbej se pro misie, která směřovala ke všem lidem dobré vůle. 

Během čtvrtečního slunečného odpoledne do městského parku v Kyjově přišli událost podpořit například zaměstnanci charity i místní sokolky. Celkem se akce zúčastnilo 130 osob a darovaly na misijní dílo 8 500 korun. Dospělí různého věku a také děti absolvovali běh nebo procházku po vyznačené trase parkem. 

„Otevřít srdce a ruce je dobré pro naši duši. Pohyb je prospěšný pro tělo. A když se tyto dvě činnosti spojí, prospívá to celému člověku a jeho zdraví,“ přiblížila smysl akce organizátorka Helena Pauerová. „Děti v misijních oblastech často nemají k životu podmínky, které my považujeme za samozřejmé, ať už se to týká dostatku jídla, zdravotní péče nebo školní docházky,“ připomněla žena. Na nástěnce si příchozí mohli prohlédnout fotografie a dopisy dětí, kterým obyvatelé Kyjovska v rámci Adopce na dálku pomáhají. Tyto děti vinou válečných konfliktů často přišly o vlastní rodiče. Dojemný byl i list podporované seniorky z Ukrajiny, které zemřel nejmladší syn. Vybraná částka z dobrovolného startovného poputuje na potřeby těchto lidí.
Akce Rozhýbej se pro misie se účastnily i děti: Štěpán, Patricie a Míša.
 Na výzvu papeže Františka slyší i v dalších farnostech regionu. Ve Veselí nad Moravou uspořádali Misijní bazárek a ve Vlkoši se osvědčila Misijní cukrárna.


Žádné komentáře:

Okomentovat