pondělí 1. října 2018

Moravské Toskánsko nejen od Severy

 Radek Severa se svou maminkou a manželkou Jitkou.


Hodonín – Malebná místa části slováckého regionu přezdívaného Moravské Toskánsko jsou nyní k vidění přes hledáček fotoaparátu osmi autorů v Regionálním centru v Hodoníně. Jde o výstavu mezinárodní, na Slovácko se vypravili fotografové z Polska, Běloruska i Slovinska. 
 
Osm autorů ze čtyř zemí zde vystavuje celkem 40 velkoformátových fotografií. Mezi fotografy je nejznámější jméno Radka Severy z Hodonína. „Čtyři autory znám osobně, s těmi jsem se potkával při focení v polích, s ostatními jsem v kontaktu jenom přes internet,“ přibližuje Radek Severa. Nápad na společnou výstavu vzešel od Emila Čelustky, který je také zakladatelem webu Moravské Toskánsko. Projekt Moravské Toskánsko vznikl za účelem propagace jedinečné krajiny části Jižní Moravy, s jejími polními vlnami, remízky, vinicemi a kapličkami. 
 
Radek Severa u snímku své oblíbené třešně, tentokrát netradičně zachytil i oblohu.

 „Myslím, že se podařily pěkné snímky. Vystavujeme i úplně nové, zatím nepublikované fotografie. Stále se snažím ve focení zdokonalovat a stále hledám nové místa… Nedávno se nám narodila vnučka - tak tu taky samozřejmě fotím,“ přidává novinku ze soukromého života fotograf Radek Severa.
Fotoobrazy Vojty Herouta, Aleše Komovce, Piotra Skrzypieca, Vlada Sokolovského, Marka Svobody, Pawla Uchorczaka, Emila Čelustky a Radka Severy můžete v Regionálním centru shlédnout do 31. října. K dostání jsou zde i pohlednice s motivy Moravského Toskánska. 

Každý z osmi autorů prezentuje pět velkoformátových fotografií.

Současně se koná stejnojmenná mezinárodní výstava v Augustiánské rezidenci v Šardicích, kde vystavuje šest autorů. „Obě výstavy se doplňují, ani jedna fotografie není prezentována na obou výstavách,“ dodává Radek Severa, který jako první objevil nenápadnou krásu zdejšího regionu a svými fotografiemi ji proslavil i ve světě.





Žádné komentáře:

Okomentovat