středa 7. prosince 2016

Ždánický plenér vystavoval v Kyjově a Břeclavi



 „Na obě vernisáže  přišlo dost lidí,“ konstatuje s uspokojením kurátor výstav Tomáš Prusenovský.

V listopadu se konala v Radniční galerii v Kyjově přehlídka současných prací  účastníků letní dílny Ždánického plenéru. Jména Jiřího Knetla, Lenky Jurečkové, Bohuslavy Olešové, Petra Kunčíka, Ondřeje Drozda, Barbory Lungové a Radka Michálka už nebyly  návštěvníkům výstavy zcela neznámé, v Kyjově tito výtvarníci již vystavovali.

Obrazy Jiřího Knetla a Bohuslavy Olešové.
  Svoji práci představila i Kateřina Hládeková, finalistka Ceny Jindřicha Chalupeckého a její partner Ondřej Homola, který zde vystavil svoje koláže. Nechyběli ani  zahraniční účastníci letní dílny – Nicole Taubinger z Německa a Čechošvýcar Richard Ptak se svými vtipnými instalacemi.

Instalace malovaných krabic Richarda Ptaka, obraz Ondřeje Drozda.
 „Z dalších vystavujících bych rád připomněl také brněnského výtvarníka Lukáše Orlitu, Pavla Dulíka a tvůrce počítačových animací  Ladislava Tejmla, ale také Annu Horákovou ze Ždánic Andreu Vašíčkovou z Břeclavi,“ doplnil Prusenovský.

Obraz Lukáše Orlity.
Posledně dvě jmenované, Anna Horáková a Andrea Vašíčková, vedou výtvarné obory na Základních uměleckých školách  ve Ždánicích a v Břeclavi. Děti těchto škol zpracovaly  téma „Krása krajiny v nás a kolem nás“. Připojila se i základní škola v Lovčicích.  Od  1. prosince  jsou velkoformátové  práce dětí vystaveny v Lichtenštejnském domě Městského muzea a galerie v Břeclavi.

Děti ZUŠ si v Břeclaví prohlížejí své práce.
 „Výstava navazuje na instalaci, která byla k vidění od září do listopadu ve výstavních síních Laudonovy vily ve Ždánicích. V Břeclavi  potrvá až do konce ledna příštího roku,“ uzavřel Prusenovský.
                                                                           Autor: Marie Budíková a Tomáš Prusenovský



Žádné komentáře:

Okomentovat