pondělí 7. listopadu 2016

Staré knížky jsou IN

Regál s vyřazenými  knihami a časopisy poblíž šaten
Česko se drží  na čelním místě v celosvětovém žebříčku, co se počtu vydávaných titulů knih týče. Knihovny praskají ve švech, nejenom ty v našich bytech, ale často i veřejné  instituce knihoven,  které jsou nuceny starší tituly vyřazovat. Tyto jsou pak často  nabízeny  zdarma, nebo za symbolickou cenu, případně hledají své nové místo v domovech pro seniory a podobně.

Na kyjovském koupališti letos sáhli k inovaci. Zdejší městská knihovna přišla s nápadem.  Dvě police starých výtisků, s nostalgicky nízkými cenami v Kčs,  se objevily poblíž uzamykatelných skříněk na cennosti. Knížky pro malé i velké. Vydané počátkem devadesátých let, nebo ještě mnohem dříve. Taky stohy starších časopisů.

Vybranou knížku jste si mohli zapůjčit i domů nebo, pokud vás  obzvlášť nadchla,  si ji ponechat. Bez jakýchkoli sankcí, jak upozorňovala  vývěska.  Byl to dobrý tah, protože ke konci června bylo koupaliště z technických příčin dva dny uzavřeno. A to je přece spousta času... za tu dobu mohla být celá knížka i přečtená.
                                                                                   

Žádné komentáře:

Okomentovat