sobota 21. srpna 2021

Benefiční koncert vynesl přes 200 tisíc

Příjemný letní večer s hudbou strávilo více než 500 diváků na letním kině v Kyjově v úterý 27. července. Diváci přišli ale hlavně proto, aby podpořili obyvatele tornádem zničených obcí. Vstupenka dobročinného koncertu stála 200 korun, lidé však u pokladny nechávali i vyšší částky. Událost přenášela živě televize Noe. Diváci mohli svůj finanční dar zaslat na transparentní účet č. 123-3116280247/0100, který bude aktivní do konce srpna. Výtěžek z akce byl více než 200 tisíc korun. 

Na benefiční koncert přišlo více než pět set lidí.

V úvodu večera hrál patron koncertu houslista Václav Hudeček. „Přestože je koncert venku, bylo to velmi dobře nazvučeno,“ ocenil virtuos. „Chtěli jsme ukázat, že na lidi, kteří prožili to peklo, opravdu myslíme,“ dodal  známý umělec, který vystupoval na nejprestižnějších pódiích celého světa. Celkem se na jevišti letního kina vystřídala desítka interpretů nejrůznějších hudebních žánrů. Zazněla klasická hudba, folklor, folk a swing i punk-rockové melodie. Slovem provázel známý herec Miroslav Etzler. Všichni účinkující vystoupili bez nároku na honorář. „Já si to vyberu na vínečku,“ přiznal s úsměvem moderátor. Etzler účinkuje společně s dvaadvacetiletou Eliškou Trtíkovou z Vracova v muzikálu Kvítek mandragory a předpovídá absolventce Pražské konzervatoře velkou budoucnost. Mladá zpěvačka si získala publikum vystoupením s Grande Moravia Ladislava Pavluše. Muzika doprovodila i krále lidových písní Jožku Černého. Vystoupil také Mužský sbor z Kyjova, folkař Pokáč, Trio Ponk a další.

Miroslav Etzler na pódiu s Eliškou Trtíkovou.

 Otcem myšlenky dobročinného koncertu je Ladislav Pavluš, muzikant a ředitel Městského kulturního střediska Kyjov. „V pátek, druhý den po zkáze na jižní Moravě v těch tornádem zasažených obcích, toho bylo plné rádio, a tak jsem začal přemýšlel, jak těm lidem pomoct. Jako muzikanta a pracovníka v kultuře mne napadlo zkusit zorganizovat benefiční koncert,“ říká Pavluš. „Nejdříve jsem zavolal panu Hudečkovi, jestli by se nestal patronem akce, a setkal jsem se s jednoznačnou ochotou a spontánním souhlasem. Sladili jsme termíny a obvolával jsem další a další umělce. Bylo jich dost, ale ne všichni z různých důvodů mohli přislíbit účast. I tak byl myslím program pestrý a jsem rád, že se akce podařila. Chtěl bych poděkovat za profesionální přístup a bezvadně odvedenou práci celému týmu MKS. Televize Noe bude pořad reprízovat, a lidé se tak mohou ještě do sbírky zapojit.“




Žádné komentáře:

Okomentovat