pátek 5. března 2021

Očkovaných lidí pomalu přibývá

Region – Nemocnice Kyjov byla zařazena na seznam očkovacích míst a od úterý 16. února začala s očkováním proti nemoci Covid-19. Ve středu 3. března zahajuje provoz nově zřízené očkovací centrum v Kyjově v kulturním domě na Masarykově náměstí. Denně zde bude naočkováno 240 lidí. K tomuto účelu budou využívány prostory estrádního sálu a přilehlých prostor. Zaregistrovat se lze prostřednictvím centrálního rezervačního systému na adrese https://reservatic.com/ockovani nebo na bezplatné telefonní lince 1221. 

Od pondělí 1. března 2021 se k očkování mohou registrovat osoby starší 70 let. Očkování je nově dostupné také pro pedagogické pracovníky a nepedagogické zaměstnance v regionálním školství. Do očkování se zapojí po domluvě s krajským koordinátorem i praktičtí lékaři a díky tomu se celý proces očkování urychlí. 

Od 1. 3. se mohou registrovat k očkování osoby starší 70 let.
Podle údajů Ústavu zdravotnických informací a statistky bylo k datu 25. února v Nemocnici Kyjov naočkováno
2 470 osob a v nemocnici TGM Hodonín 
1 171 lidí. Podle místa bydliště Kyjovjákům bylo aplikováno  3 330 dávek vakcíny a 2 357 dávek dostali  obyvatelé Hodonína.  K datu 25.února je evidováno 109 covid-pozitivních osob v Kyjově, v Hodoníně je to 171 osob a ve Veselí nad Moravou 50 osob.

 

 

Zdravotníci v kyjovské nemocnici v době páteční uzávěrky novin pečují o 70 covid-pozitivních pacientů, z nich je asi pětina ve vážném zdravotním stavu. Všech devět pacientů, které nemocnice přijala z oblasti Náchodska v severovýchodních Čechách, již opustili po léčbě nemocnici. Více než 200 kilometrů dlouhý převoz do Kyjova si vyžádala epidemiologická situace, která v Královéhradeckém kraji patří k nejhorším v celém Česku. 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat