úterý 23. dubna 2019

Jaroslav Válek vystavuje v Radniční galerii

Kyjov - Uznávaný výtvarník, umělecký kovář s osobitým přístupem k umění Jaroslav Válek vystavuje své ocelové plastiky a reliéfní grafiku v Radniční galerii v Kyjově. Expozice nabízí střídmý průřez jeho celoživotní tvorbou. Pozornost upoutají kované plastiky z oceli či nerezu, plechové deformace, na stěnách pak visí slepotisky a reliéfní grafika. Nechybí ani ukázka tzv. nonsens, nesmyslných objektů.

Nosorožec.

O atraktivitě expozice svědčí nadšené zápisy návštěvníků do pamětní knihy: „Díla jsou moderní, vkusná a čitelná, výstava je velmi kreativní a zábavná. Pan Válek má velkou fantazii a smysl pro humor.“ „Neuvěřitelné, vtipné, nápadité, jsem ráda, že jsem to mohla vidět. Jako vždy krásné a řemeslně dokonalé.“

Uplatnění techniky deformace na nerezovém plechu.

Jaroslav Válek se narodil v roce 1954 v Uherském Hradišti, žije a tvoří ve Veselí nad Moravou. Dá se říci, že navázal na rodinnou tradici, kovářem byl už jeho děd. Každý kus, který vyjde z jeho ateliéru, je jedinečný originál. Od 90. let vystavuje v mnoha galeriích ČR i zahraničí. S prostory a vkusným uspořádáním uměleckých objektů v Radniční galerii vyslovil spokojenost.
 Výstava potrvá do 28. dubna. 


Nonsens. Jezdec na kohoutu.



Žádné komentáře:

Okomentovat