středa 12. prosince 2018

Vánoční dárky seženete v galerii


Kyjov – Obrazy, grafiku, keramiku, šperky a další dárkové předměty můžete v těchto dnech zakoupit na tradiční Vánoční výstavě v Galerii Doma. Výstava potrvá do pátku 21. prosince.

O tom, že jde o oblíbenou akci, svědčila vysoká účast na páteční vernisáži, přišli i návštěvníci, kteří nejsou pravidelnými hosty této galerie. „Vánoční výstavu pořádáme od začátku otevření galerie, to znamená od roku 1991, takže už osmadvacet let. Zájem o tombolu je čím dál větší. Umělci, kteří u nás vystavují, nám obvykle do tomboly věnují nějaké drobnosti,“ přiblížil spolumajitel Galerie Doma Vladimír Jež.

Nepřehlédnutelná jsou grafická díla nedávno zesnulého akademického malíře Dušana Polakoviče z Bratislavy. Jde o velkoformátové lepty. 

Vernisáže se účastnil pětasedmdesátiletý malíř Alois Sikora z Hodonína. „Výtvarnou tvorbou se zabývám odmalička, kreslil jsem i do písku,“ říká s úsměvem. Jeho olejomalby se zimní pohádkovou tématikou zaujaly, a jeden z pěti vystavených obrazů se rovnou prodal. Do tomboly Sikora věnoval dvě knihy pro děti, které sám napsal i ilustroval. Záleží mu na tom, aby děti dostal od počítačů ven do přírody nebo ke čtení. Jeho obrazy probouzejí fantazii a vyzařují pozitivní energii, kterou do nich malíř při tvorbě vložil, a to je činí přitažlivými.

Malíř Alois Sikora u svých obrazů.

Další návštěvnice výstavy obdivovala obrazy malíře Martina Formana z Kyjova nebo galeristy Vladimíra Ježe. Setkání umělců a milovníků krásy probíhalo v příjemné předvánoční a neformální atmosféře a z výstavy odcházeli obohaceni i ti, kteří si žádný hmotný dárek neodnesli.

Vánoční výstava 2018 v Galerii Doma.












Žádné komentáře:

Okomentovat