neděle 28. května 2017

Retrohrátky ožily během Muzejní noci v Kyjově



 Skákání přes gumu, školku s balonem, vyvolávku, na Bumbrlíčka, na krvavého dědka, na rybičky, skákání panáka, tyto retrohrátky si mohli připomenout návštěvníci Muzejní noci ve Vlastivědném muzeu Kyjov. Dnešní děti do pravidel dětských her z minulého století zasvěcovaly pracovnice muzea. Nechyběla ani střelba ze vzduchovky z hodin branné výchovy nebo výroba prvomájových mávátek. 

Uskutečnily se i poslední prohlídky po muzeu, jehož expozice pocházejí ze 70. let a jsou tedy vlastně už také RETRO. Muzeum je již v současné době uzavřené, bude probíhat rekonstrukce vnitřních prostor a příprava nových expozic. Ty by měly být zaměřeny na Langobardy a historický Kyjov. Muzeum bude zavřeno až do konce roku 2018.

Na retro diskotéce nemohly chybět hity Michala Davida, ale těm, kterým to vadilo, vše vynahradily „zahraniční pecky“ v podání skupiny ABBA a mnohých dalších, jejichž melodie prostě nestárnou. Někteří přišli v dobovém oblečení, a že vše v době našeho mládí nebylo zdaleka růžové, připomínal „příslušník SNB“. „Uniformu jsem našel doma na půdě, možná to nosili milicionáři,“ nebyl si jistý návštěvník, kterému ale padla jako ulitá. 
 V nové budově muzea trvá výstava nazvaná RETRO až do 25. června. Dětské kočárky, hračky, plavky a řadu dalších předmětů běžné potřeby ze 60. a 70. let minulého století vám osvěží paměť. A možná si tak trochu i oddechnete, že to máme za sebou..:-)









Žádné komentáře:

Okomentovat