neděle 23. června 2019

Z regionu vypravili na demonstraci v Praze autobus

Region - Miroslav Novotný mladší z Vacenovic se osobně účastnil již třetí demonstrace v Praze za demisi premiéra Andreje Babiše a ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Po svých zkušenostech s přeplněnými vlaky se rozhodl, že zorganizuje dopravu stejně smýšlejících občanů z regionu do matičky Prahy tentokrát sám.

Ve Vacenovicích, kde sedmadvacetiletý Miroslav Novotný žije, se lidé na protest proti setrvávání Andreje Babiše a Marie Benešové v jejich funkcích sešli třikrát, v počtu asi padesáti lidí. „Těší mě, že přicházejí lidé různého věku, mladí, ale také generace mých rodičů i prarodičů, lidé různých politických preferencí, kterým vadí stejné věci. V čele našeho státu dnes stojí politici, kteří nemají žádný morální kredit, jsou to již z minulého režimu zdiskreditovaní lidé, kteří si navíc přivlastňují peníze, které všichni platíme z našich daní,“ uvedl Miroslav Novotný. Aby lidem usnadnil účast na důležité nedělní demonstraci 23. června v Praze na Letenské pláni, rozhodl se vypravit z Vacenovic autobus. Stejný nápad měla Kateřina Múčková ve Strážnici, a tak se organizátoři dohodli, že objednají jeden velký autobus pro celý region. Lidé se mohli přihlásit přes facebook, telefonem nebo emailem. Dopravu si hradili sami, všech padesát míst bylo obsazeno a v záloze byli ještě náhradníci. Autobus vyjížděl v dopoledních hodinách z Hodonína se zastávkami ve Vacenovicích, Strážnici, Miloticích, Vracově, Kyjově a Stavěšicích. 

„Slyšel jsem, že někteří jedou vlastními auty a naplánovali si v Praze celý víkend,“ dodává s úsměvem Mira Novotný. „Je dobré spojit se s lidmi, kteří mají na vývoj politické situace u nás stejný názor a vyjádřit ho, a je skvělé, že je tu platforma Milion chvilek pro demokracii, která tyto občanské protesty celorepublikově koordinuje,“ uzavřel Novotný.

Žádné komentáře:

Okomentovat