čtvrtek 31. května 2018

V Bohuslavicích se sešli, aby oslavili Den matek



K oslavě Dne matek se v Bohuslavicích před školou sešly nejenom maminky…

Kyjov-Bohuslavice -V nedělním slunečném odpoledni se uskutečnila před místní školou oslava Dne matek. Akci připravila Kulturně-historická společnost Bohuslavice spolu se zdejší základní a mateřskou školou Přidali se i Zahrádkáři Bohuslavice, členky vyrobily pro každou maminku originální květinu, která neuvadne.

Perníčky připravené jako sladká pozornost maminkám.
„Perníčky pekla paní Věra Žižlavská, zdobila paní Adriana Fúsková a balila jsem já a moje kamarádky Zdena Vránová a Marie Randová,“ vyjmenovala předsedkyně Kulturně-historické společnosti Bohuslavice Jarmila Sukopová. Kromě této sladké pozornosti maminkám udělala radost i vystoupení dětí základní a mateřské školy, moc se líbilo cvičení děvčat Aerobicu Nely Kostihové a pro dobrou náladu hrála Mladá muzika z Bohuslavic pod vedením Vlastika Kubíka.

V Česku si Den matek připomínáme podle amerického vzoru druhou květnovou neděli. Tento svátek se v Československu začal slavit od roku 1923. Možná nepřekvapí, že jeho propagátorkou byla Alice Masaryková. V době socialismu se upřednostňovalo slavení Mezinárodního dne žen (8. března), ale po roce 1989 se opět začal slavit veřejně. 

„Myslím, že se oslava Dne matek vydařila,“ zhodnotila Jarmila Sukupová. „Přišly nejen maminky a babičky, ale dostavili se i tatínkové účinkujících dětí a akci si nenechaly ujít také další maminky, kterým děti dávno odrostly. K občerstvení se podávala limonáda, káva a oplatky. Po skončení programu Mladá muzika zahrála ještě několik kousků, než se lidé rozešli. Dík patří všem, kteří se na organizaci a průběhu akce podíleli,“ uzavřela předsedkyně Kulturně-historické společnosti Bohuslavice Jarmila Sukopová. 

Děti předají maminkám pestré papírové růže.
  Foto: Jarmila Sukopová 

(Článek vyšel v Novém Slovácku.)















Žádné komentáře:

Okomentovat