sobota 3. března 2018

Duše nikdy nelže… tvrdí Marcel Černoch


Kyjov - „Duše nikdy nelže, modeluje tvář,“ zaznělo v úvodu přednášky konzultanta Marcela Černocha, který se zabývá celostní medicínou, studiem starých východních metod, numerologií a řadou dalších souvisejících oborů. 

Zdůraznil, že odpovědnost za své zdraví neseme sami, žádný lékař ani léčitel neléčí, pouze nám ukazuje cestu. Je na nás, jestli se rozhodneme po ní jít. Nemoc by nás vždy měla vést k zastavení, k zamyšlení nad svým stylem života a životní cestou a jejím smyslem. Vše se vším souvisí, jak ukazují energetické růžice orgánů, se kterými rovněž pracuje. Vyzdvihl princip trojjedinosti – mysli, duše a těla. „Nemoc se vyvíjí v trojjedinosti a nemoc by se měla také léčit v trojjedinosti,“ vysvětlil. Je nutné naučit se naslouchat sobě samému...
Konzultant Marcel Černoch.
Zvýšenou pozornost věnoval lektor některým tělesným orgánům. „Pokud se budíte mezi jedenáctou a třetí hodinou v noci, vaše játra volají o pomoc,“ řekl Černoch a dodal, že od února do 14. května je nejlepší čas pro jaterní kůru a půst. Játra prý milují vše zelené, takže výhonky pampelišek a dalších zelených jarních bylin jim udělají dobře.
Pokud zažíváme stres, pronásledují nás špatné myšlenky, „sevřou se nám játra“.  Játra představují náš světonázor. „Vlastnosti jako tvrdohlavost, agresivita a arogance jsou příznačné pro jaterníka“, uvedl konzultant. Žlučník označil jako orgán, který indikuje míru naší spokojenosti či  nespokojenosti. Potíže s ledvinami, jako párového orgánu močového měchýře signalizují zase problémy v partnerství a vztazích vůbec.
Plíce jsou metaforou pro braní a dávání. Tenké střevo je "zapisovatel" a jeho stav ukazuje na to, jak umím či neumím přijímat. Tlusté střevo je „archivář“ a představuje umění oodpouštět.  Slinivka je orgán lásky i nelásky. Na ní se ukazuje, jak máme rádi sebe, partnera, děti atd.
 
Pro naše zdraví a duševní rovnováhu je důležitá i energie jídla. Například přemíra sladkého vede podle lektora k hysterii a přecitlivělosti. Sladké označil za drogu, které je dobré se vyhnout. „S postupem času se začneme podobat tomu, co v našem jídelníčku převládá,“ poznamenal Černoch.
Konzultant se zabývá také diagnostikou tváře. Například ústa představují začátek zažívání a je důležité i to, jaká z nich plynou slova. Dolní ret ukazuje na stav střev. Červené žilky na křídlech nosu upozorňují na stav srdce. Teplota našich rukou ukazuje na to, jak jsme připraveni předávat teplo lásky všem ostatním ve svém okolí...
 
Konzultant Marcel Černoch pomáhá lidem s jejich zdravotními, psychickými, stravovacími, vztahovými a pohybovými problémy. Je autorem knihy Diagnostika v praxi a Diagnostika vztahů.  Přednáška se uskutečnila v únoru v prostorách Městské knihovny Kyjov.


Žádné komentáře:

Okomentovat