pátek 27. listopadu 2020

Radnice Kyjov vybojovala druhou příčku. První je Brno

Městský úřad Kyjov se zúčastnil soutěže Přívětivý úřad, kterou vyhlašuje Ministerstvo vnitra. Kyjovská radnice v pětileté historii ankety na stupních vítězů ještě nechyběla, v roce 2017 v rámci Jihomoravského kraje dokonce zvítězila. Do letošního ročníku se v kategorii obcí s rozšířenou působností zapojilo 142 měst a městských částí Prahy. Kyjov v rámci Jihomoravského kraje skončil druhý za Brnem, třetí jsou letos Hustopeče.

V Kyjově porota ocenila například možnost ověřování podpisů a listin i mimo úřední hodiny, včetně víkendu. Tuto službu dlouhodobě poskytuje informační centrum. Kladné body získala taky aplikace Mobilní rozhlas, jejímž prostřednictvím jsou občané informováni například o výpadku energií, opatřeních souvisejících s covid-19 a mohou dostávat i další instrukce v případě krizových situací. V současnosti službu využívá téměř 1300 lidí.

Soutěž hodnotí otevřenost a vstřícnost úřadu vůči svým klientům prostřednictvím pěti kritérií – dostupnost pro občany, transparentnost, schopnost komunikovat, řízení kvality ve veřejné správě a další aktivity spojené s tím, aby se člověk na radnici cítil dobře.







Žádné komentáře:

Okomentovat