pondělí 7. listopadu 2022

Karel Šíp pobavil své příznivce v Kyjově

Minipárty Karla Šípa nezklamala. „Pořad dělám jenom na pozvání, nejsem v Kyjově poprvé a doufám, že se tu ještě někdy potkáme,“ řekl v závěru svého vystoupení sedmasedmdesátiletý moderátor, bavič a textař Karel Šíp, kterého v Kyjově přivítal sál kulturního domu zaplněný do posledního místečka. Lístky byly vyprodané už měsíc předem. Jako svého sparingpartnera si vybral méně známého režiséra a scenáristu Jiřího Bláhu.

Šíp pobavil historkami, ve kterých zmínil Karla Gotta, Jiřinu Bohdalovou, Karla Vágnera a nerozpakoval se udělat zábavu i na svůj vlastní účet. Od doktora Plzáka, známé a populární osobnosti minulé éry, psychiatra a klasika manželského poradenství, dostal v životě prý dvě odborné rady. Tu první, když uvažoval o rozvodu se svou předešlou ženou, zpěvačkou Marcelou Holanovou. Napadlo ho, že Plzákovi zavolá a popíše mu svou situaci. „Rozveď se, řekl mně Plzák. Tak jsem to udělal.“ Podruhé Plzáka kontaktoval v době, kdy uvažoval o sňatku se svou o 30 let mladší partnerkou. „Ožeň se,“ řekl mu tehdy sexuolog. „Tak jsem to udělal – a v obou případech to bylo dobře…“

„Když se vzpomíná na Karla Gotta, tak všichni mluví o tom, jaký to byl profesionál… ale nikdo neříká, že měl rád legraci, že lidi rád bavil,“ připomenul Šíp, který oblíbenému zpěvákovi psal nejen proslovy k příležitostem přebírání Zlatých slavíků, kterých umělec získal během své dlouhé pěvecké kariéry více než 40, ale také humorné scénky, v nichž Gott rád účinkoval.

Moderátor věnoval pozornost i dotazům diváků. Mezi lidmi v obecenstvu koloval sešit, do kterého každý mohl napsat svou otázku. Jedna z divaček uvedla, že Šíp vypadá lépe ve skutečnosti než v televizi. Šíp moderuje svůj pořad Všechnopárty už 17 let. Dříve narození pamatují jeho předchozí televizní pořady Hitšaráda, Šaráda, Horoskopičiny, Skopičiny, Rozjezdy pro hvězdy a další. Šíp napsal také několik knížek, Karneval paměťových buněk, Do hrobu si to nevemu nebo Skopičiny mého života. Některé texty vznikly na jeho chalupě. „Zahradničení, na to já nejsem… ale napsat nějakou blbinu...“ shodil svoji literární činnost v kterémsi televizním pořadu.

Stominutový pořad uběhl ve svižném tempu a nikdo se myslím ani chvíli nenudil. „Jak se právě teď máte?“ zněla jedna z psaných diváckých otázek. „Dobře,“odpověděl s úsměvem Karel Šíp, „a vy?“ Nám divákům bylo ve společnosti proslulého moderátora a humoristy skutečně velmi dobře…:-) 

Jako svůj vzor uvedl Šíp Miroslava Horníčka a zmínil i žijícího klasika Jiřího Suchého. Ten napsal přes tisícovku písní a stále ve svých jednadevadesáti letech skládá… zatímco Šíp napsal „jenom“ 500 textů písniček. Známý je například hit Čau lásko nebo Když muž se ženou snídá v podání Karla Gotta.

V závěru svého vystoupení Karel Šíp zazpíval satirickou píseň Chtěl bych se státi prezidentem (kterou zhudebnil Jaroslav Uhlíř) – a sklidil zasloužený aplaus. Karel Šíp získal několik cen Týtý jako Osobnost televizní zábavy a jeho pořad Všechnopárty byl třikrát oceněn v kategorii Pořad roku.


(Foto: internet)













Žádné komentáře:

Okomentovat