sobota 9. dubna 2022

Pomoc Ukrajině pokračuje

V Kyjově je podle oficiálních údajů ubytováno více než šedesát uprchlíků z Ukrajiny a očekávají se další. „Osmnáct lidí bydlí na internátu Střední školy polytechnické, kapacita je zde 34 lůžek. Další asi 80 provizorních lůžek vzniklo v tělocvičně téže střední školy v ulici Václava Bzeneckého. Ta zatím využita nebyla,“ informuje mluvčí města Filip Zdražil.


Město v současné době pozastavilo materiální sbírku na městském úřadě. Lidé byli skutečně štědří. Část věcí putovala na Ukrajinu a zbytek prozatím zůstává v prostorách radnice a bude v případě potřeby využit na podporu uprchlíků ubytovaných v Kyjově a okolí. Pokud poptávka poroste, například s souvislosti s větším přílivem uprchlíků, sbírka bude obnovena.

Akce Vítání jara a guláš party vynesla 7 tisíc korun a majitel lékárny U Zlaté koruny na náměstí pan Jiří Dlouhý věnoval dar ve výši 20 tisíc korun. Tyto prostředky poslouží na nákup humanitárních potřeb, o které požádalo partnerské město Lutsk na Ukrajině.

V pondělí 4. dubna bude městskou radou navrhovaná částka 3 miliony korun na podporu lidí postižených válkou předložena ke schválení kyjovskému zastupitelstvu.

Modrý pruh ukrajinské vlajky symbolizuje nebe a žlutý pruh symbolizuje zralá pšeničná pole.

Žádné komentáře:

Okomentovat