pátek 22. února 2019

Chráněné dílny z Opavy otevřely krámek v Kyjově

Kyjov - Keramiku, dekorace z textilu a mnoho dalšího vyrábějí šikovné ruce zaměstnanců Chráněné dílny sv. Josefa v Opavě. V místě mají svou prodejnu, jejich výrobky můžete zakoupit v e-shopu a nově otevřeli obchůdek také v Kyjově. Jmenuje se Krámek PRO TEBE.
Krámek  najdete ve Zlaté uličce na Masarykova nám.
                                                                                                                       
V obchodě se prodává od konce loňského listopadu a zatím funguje ve zkušební lhůtě tří měsíců. Ludmila Slaninová a Kamila Kupková, marketingové pracovnice charity v Chráněných dílnách sv. Josefa v Opavě, chtějí pro úspěch podniku udělat maximum. K otevření kamenného obchodu v Kyjově je vedla řada okolností, mimo jiné i to, že ve městě nikdo nenabízí podobné zboží a ani zde nepůsobí jiné chráněné dílny. „Když jsme našly tyto krásné prostory, bylo v podstatě rozhodnuto,“ říkají k budově obchůdku na okraji Zlaté uličky na Masarykově náměstí.

V Chráněných dílnách sv. Josefa v Opavě pracuje v současné době 54 zaměstnanců, z toho je většina zdravotně znevýhodněných. „Jde o lidi se smyslovým nebo tělesným postižením, nevidomé či neslyšící, často jsou to lidé po operaci páteře nebo kloubů. Pracují v keramické, šicí a komplementační dílně,“ přibližuje Ludmila Slaninová. „Posláním chráněných dílen je zaměstnat lidi se zdravotním postižením, dát jim šanci uplatnit se na trhu práce. Se zaměstnanci uzavíráme pracovní smlouvu, jde o placenou práci,“ dodává pracovnice charity.

Do krámku právě přivezli nové zboží s tématikou jara a Velikonoc. Za výlohou obchodu se objevily keramické slepičky, glazovaní zajíčci, textilní ubrusy s digitálním potiskem tulipánů nebo šafránu. „Sortiment tvoří hlavně zahradní keramika a dekorativní keramika,“ informuje Slaninová. „Naše výrobky vypalujeme na 1 150 stupňů Celsia, dekorace tak mohou být klidně celý rok venku. Krásně se vyjímají u bazénů, hodí se do pergol, vypadají moc hezky v zahradních výsadbách, ale patří i do obýváku, na verandy… Velmi oblíbeným motivem jsou andělé, lidé se jimi rádi obklopují i doma. Slouží jako dekorace a současně jako svícny, takže když si zákazník pořídí celou sadu a večer rozsvítí, vytvoří si nádhernou atmosféru,“ ujišťuje.

 Marketingové pracovnice Chráněných dílen sv. Josefa v Opavě.
 V obchůdku najdeme i aroma lampy, originální keramické květiny, misky nebo podnosy, bohatou nabídku textilních polštářů různých tvarů s dětskými motivy pejsků, opic, sovy nebo kašpárka. Tašky, kuchyňské zástěry i chňapky. „Na objednávku šijeme polstry na lavice a zahradní houpačky. V dílně máme také dva profesionální vyšívací stroje, na zakázku provádíme výšivky na firemní oděvy, křestní roušky, kusové výšivky. Pomocí laseru vyřezáváme dřevěné dekorace, obaly či popisujeme sklenice. Používáme sítotisk na trička pro firmy nebo školy, je to jedna z nejlevnějších forem reklamního potisku,“ vyjmenovává Slaninová činnosti, kterými se Chráněná dílna sv. Josefa v Opavě živí. „Nákupem našeho zboží nebo služeb si firmy uplatňují náhradní plnění,“ doplňuje. Kromě stálých prodejních míst své výrobky nabízejí i na prodejních akcích typu Keramický jarmark v Kunštátě, jezdí také do Brna na výstaviště na vánoční trhy. 

„Možná se neví, že naše dílny jsou výhradním zhotovitelem takzvaných Hasíků, plyšových dráčků s červenou přilbou, které používají požárníci Hasičského záchranného sboru celé republiky jako maskota preventivního programu a který jim slouží jako hračka pro děti při překonání posttraumatického šoku během zákroků,“ uzavírá Ludmila Slaninová.
V Krámku PRO TEBE si uděláte radost hned dvakrát. Kromě toho, že si odnesete  vkusné a originální výrobky, může vás hřát i pocit, že svým nákupem podpoříte potřebné.


Krásné keramické kytky, které neuvadnou.





Žádné komentáře:

Okomentovat