sobota 12. prosince 2020

Adventní on-line koncerty ze střechy restaurace

Fčeličky zpívaly švédsky a finsky.

 Mimořádná doba, kterou prožíváme, si žádá mimořádná řešení a nové přístupy. O první neděli adventní, 29. listopadu, uspořádalo Městské kulturní středisko Kyjov první adventní koncert, a to na střeše restaurace Gastronom, naproti radnice. Vystoupení živě přenášela Televize TVS , přenos byl dostupný i na kanále YouTube, a lidé tak mohli ze svých vyhřátých domovů sledovat hudební produkci.


Temperamentní vystoupení Fčeliček ze Strážnice bylo věnováno obětavým zdravotníkům kyjovské nemocnice. Následující pěvecké vystoupení Aleny Kučerové, učitelky ZUŠ Kyjov, zaznělo jako poděkování neúnavným pracovníkům Charity Kyjov a Mužský sbor z Kyjova pod vedením Jury Petrů zpíval dobrovolníkům zdejší humanitární organizace Omega Plus. V pozadí večerních záběrů zářila vánoční výzdoba náměstí a o první adventní neděli byl také rozsvícen vánoční strom, desetimetrový smrk stříbrný, který věnovali manželé Mokří z Dambořic. Pod stromem je již tradičně umístěna pokladnička na dary určené Nadaci pro transplantaci kostní dřeně. I rozsvěcení stromu se letos muselo obejít bez doprovodného kulturního programu a kvůli koronaviru kyjovští letos také oželí tradiční vánoční trhy.

Moderátorská dvojice Andrea Něničková a Ladislav Pavluš z MKS provázeli adventním koncertem.

„Adventní koncert bude mít pokračování i o následujících adventních nedělích, vystoupí například Dětské kočovné divadýlko z Kyjova, myslivečtí trubači, zazpívá Robin Červinek a dětské sbory kyjovské ZUŠ, zahraje Návrat z Kyjova a oblíbená Grande Moravia. Také tato vystoupení budou věnována kyjovským organizacím pracujícím v sociálních službách,“ doplnila Andrea Něničková z programového oddělení Městského kulturního střediska v Kyjově.




Žádné komentáře:

Okomentovat