sobota 30. prosince 2017

Když vzlétnou andělé v krajkách

Kyjov - Do 7. ledna je možné vidět v Radniční galerii výstavu paličkované krajky s názvem „Když andělé vzlétnou“. Do té doby můžete přijít a potěšit se pohledem na precizně zpracované obrázky, originální šperky, aplikace nebo dekorace z nití a třeba koupit ještě milý dárek pro každou příležitost. 

 Pod vedením Jany Špačkové se zde prezentují krajkářky z Kyjova a okolí - Alena Dostálová, Libuše Hlavsová, Jarmila Jorsová, Pavlína Lejsková, Marie Kočířová, Zdenka Pešlová, Jana Radiměřová, Martina Rybová, Blanka Vávrová, Miroslava Smejkalová a Milada Svobodová.


 

Jde o výstavu benefiční, výtěžek z prodeje přáníček bude věnován Evě a Jitce Radiměřovým. Dosud tato částka činí pěkných deset tisíc korun.

„Je to už naše druhá benefiční výstava,“ říká krajkářka Pavlína Lejsková. "Paní Radiměřová chodí mezi nás, scházíme se k paličkování každý čtvrtek. Občas přijde s maminkou i Evička, celou rodinu známe. Evička je na vozíčku, ale jinak je to velmi šikovné děvčátko. Jituška má těžší postižení. Před rokem jsme vystavovali paličkované kytičky a přispěli jsme dětem na pobyt v lázních. Část výtěžku z prodeje krajek si necháváme, abychom měli na nitě, ale dělá nám radost, že můžeme pomoct tam, kde je to třeba,“ dodává s úsměvem Lejsková.

 


Žádné komentáře:

Okomentovat