pátek 18. prosince 2020

Lidé zůstali doma a uklízí si sami

V předvánoční době bývá poptávka po úklidových službách v domácnostech i firmách obvykle největší. Jana Neřádová založila firmu Úklidové služby v Kyjově už v roce 1994. Začínali úklidem bank a firem, podíl úklidu domácností rostl jenom zvolna. To se ale během let změnilo, mentalita, kdy si většina domácností přísně střežila své soukromí a nikoho cizího by si do bytu nepustila, už patří spíše minulosti.
Krytý bazén v Hodoníně po kolaudačním úklidu.   
„Výhodou je, že se všechna okna umyjí během jednoho dne – a je hotovo,“ přibližuje klady využití profesionálních úklidových služeb paní Dana, která se svou rodinou obývá prostorný dům na patro. Služby využila také k odbornému čištění kachlového obložení a spár v koupelnách a na chodbách. „Jsou to velké plochy,“ vysvětluje žena, která ráda věnuje čas svým blízkým a koníčkům.
Úklidová firma Jany Neřádové provádí úklidové služby pro firmy i domácnosti, společných prostor v činžovních domech, pravidelně i jednorázově, čistí podlahové krytiny i čalouněný nábytek. Doba covidová se ale na množství objednávek, jak se dalo čekat, podepsala. „Tak jako my máme nyní obavy chodit do domácností, tak se lidé bojí nákazy zvenčí, takže toto období je pro nás skutečně těžké,“ posteskne si živnostnice. Sama uklízí ráda a dobře, takže se po mateřské dovolené před šestadvaceti lety rozhodla, že se touto činností pokusí živit. „Nejtěžší je udržet si klientelu, kvalitní prací. Úklid musí vypadat, a pak je zákazník spokojený a pozve si nás znovu,“ dodává žena, která ráda tráví volný čas na chalupě, cvičením jógy i na cestách po zahraničí. Ale ani tomu současná doba nepřeje




1 komentář:

  1. Do kanceláře se mi bude firma na mytí oken Teplice hodit stále. Jako chlap prostě nějak na tohle nemám cit a ani se mi do toho nechce. Takže dám radši pár korun specializované firmě, která mi ty okna vypulíruje, že člověk pomalu nevnímá, že by tam ta okna byla. ;-)

    OdpovědětVymazat